Експерти радять: українці заощаджуватимуть тепло, якщо воно подорожчає

Четвер, 24 квітня 2008, 10:23

Українські теплопостачальні компанії мають підвищити якість своїх послуг, аби не втратити споживачів, які можуть перейти на більш ефективні і дешеві індивідуальні джерела тепла.

На цьому наголошували експерти під час міжнародної науково-практичної конференції з енергоефективності у житловому секторі, повідомляє Німецька хвиля.

Україна має продовжити реформи у житлово-комунальному господарстві, а пріоритет має надаватися впровадженню енергозберігаючих технологій та залученню приватних інвесторів.

Таку думку висловив старший радник з питань енергоефективності регіональної місії агентства США з міжнародного розвитку Мередід Еванс.

"Зараз в Україні треба стабілізувати систему, а це значить врегулювати тарифи. Це буде сильним стимулом енергозбереження як для споживачів, так і виробників тепла", - зазначив експерт.

На думку Еванс, тарифи мають відповідати ціні на газ - саме тоді люди навчаться заощаджувати тепло.

Керівник проекту Євросоюзу TACIS зі сталого територіального розвитку Бернар Фролішер переконаний, що берегти теплоенергію українці навчаться лише, коли створять об'єднання власників багатоквартирних будинків.

"Кожен повинен сплачувати лише той об'єм послуг, який споживає", - наголошує експерт.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...