Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"ЄЦ" вирішив, що вже пора підключати до справи "Пору"?

Четвер, 24 квітня 2008, 11:00

Партія "Єдиний центр" запропонувала співпрацю політичному об'єднанню "Пора", повідомляє газета "Дело".

"Йдуть дискусії, але ніякого формального підґрунтя вони не мають", - пояснив лідер "Пори" Владислав Каськів.

"Ми за об'єднавчий процес, але в його основі має бути чіткий план дій, а інакше він не має сенсу", - додав він.

Видання зазначає, що "Єдиний центр" підбирає і кілька дрібних партій. Серед них – Демократична партія і Республіканська християнська партія (РХП). Обидві на виборах 2007 року входили в блок Людмили Супрун "Український регіональний актив".

"Виходячи з наших домовленостей, переговори з "Єдиним центром" від імені РХП веде Людмила Павлівна", - пояснив газеті керівник партії Микола Поровський.

Водночас він запевнив, що його політсила не погодиться на вступ у "ЄЦ" на будь-яких умовах. За його словами, РХП дорожить своїм десятирічним минулим і чіткою ідеологією. Тому навіть саму назву "Єдиний центр" Поровський назвав неприпустимою.

"Це робоча назва, технічна. Остаточний варіант повинен відображати позицію партії і її спрямованість", - сказав він.

Першою про злиття з "Єдиним центром" заявила Народно-демократична партія (НДП), яку очолює Людмила Супрун. Лідери політичних сил створили координаційну групу, яка виробить спільний план дій.

Водночас, члени "Єдиного центру" говорять про об'єднавчий процес стримано.

"Ми ведемо переговори з багатьма: і позапарламентськими партіями, і тими, хто в парламенті", - сказав "Дело" член "ЄЦ" Михайло Полянчич.

Інший представник партії Оксана Білозір стверджує, що політичні сили самі звертаються в "ЄЦ" із пропозиціями про співпрацю, "причому дуже активно".

"Єдиний центр" чітко орієнтований на президента Віктора Ющенка.

"Надходить багато ініціатив щодо устрою партії, але усі вони пов'язані з людиною, що об'єднала нас у 2002 році", - пояснив губернатор Херсонської області, член "ЄЦ" Борис Сіленков.

Полянчич же додав, що партія виступатиме за президентську форму правління. "При цьому "Єдиний центр" не буде партією особистості, а чітко ідеологічною, правоцентристською силою", - запевнив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...