"Регіони" вимагають, щоб Ющенко дав Тимошенко по шапці

Четвер, 24 квітня 2008, 12:24

Партія регіонів вимагає від Кабінету міністрів і Міністерства праці негайно оприлюднити фактичний розмір прожиткового мінімуму.

Посилаючись на закон, Партія регіонів нагадує, що Міністерство праці на 20 квітня мало оприлюднити фактичний розмір прожиткового мінімуму за березень 2008 року.

"Проте цього не зроблено. Тобто, вимоги закону міністерство фактично проігнорувало", - наголошується у заяві.

"Регіони" заявляють, що "ціни підвищуються без належних попереджувальних заходів з боку уряду, коли доходи переважної більшості українських сімей і чверті працюючих навіть не досягають прожиткового мінімуму".

"Такі рішення призводять до порушення конституційного права на достатній життєвий рівень мільйонів громадян України. Сотні тисяч українців уже відчули погіршення свого матеріального становища", - зауважується у тексті.

"Якщо минулий уряд давав людям надію на підвищення заробітних плат, пенсій та соціальних виплат, то нинішній прирікає їх на виживання, супроводжуючи фінансові провали бравурними заявами та популістськими кроками", - додають в партії.

При цьому Партія регіонів заявляє, що їй "не зрозуміла позиція президента, який залишився осторонь конституційних прав українських громадян".

"Ми постійно вказували на нездатність нинішнього формату коаліції через надмірну політизованість та домінування політичних інтересів над здоровим глуздом прийняти результативні, ефективні рішення в соціально-економічній сфері", - йдеться у заяві.

"Ця сфера не терпить метушні та популізму. Наслідки – очевидні", - наголошує Партія регіонів і вимагає від керівництва держави розпочати роботу щодо розробки споживчих бюджетів більш високого стандарту.

Також "Регіони" вимагають запровадити необхідні випереджаючі заходи щодо соціального захисту населення в умовах різкого зростання споживчих цін, зокрема, об'єктивно визначити величину прожиткового мінімуму і оприлюднити його, відповідно до чинного закону.

"Вирішити питання щодо індексації виплат, які визначаються, виходячи з прожиткового мінімуму", - додає Партія регіонів.

"Ми вимагаємо від президента належної правової оцінки дій Кабінету міністрів, який ігнорує законодавство країни та конституційне право людини на достатній рівень життя", - йдеться у заяві.

Партія регіонів, "як кваліфікована опозиція, буде жорстоко і ефективно контролювати діяльність влади, яка має відповісти за весь популізм і роздавання нездійснених обіцянок та пропонуватиме альтернативні рішення гострих суспільних проблем".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування