Гриценко упевнений, що в Ющенка немає шансів усидіти в кріслі

Четвер, 24 квітня 2008, 12:52

Член фракції Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона" Анатолій Гриценко вважає, що у Віктора Ющенка практично немає шансів перемогти на виборах президента в 2010 році.

"У першу чергу на вибори орієнтований президент, хоча зі згаданої трійки (Ющенко, Янукович, Тимошенко) сьогодні в нього практично немає шансів", - сказав він в інтерв'ю газеті "Дело".

"Прем'єр заперечує президентські амбіції, але їй ніхто не вірить. Янукович кривить душею, коли каже, що йому некомфортно в опозиції. Думаю, він міг би відмовитися від ілюзорних президентських амбіцій в обмін на прем'єрську посаду вже сьогодні", - додав депутат.

При цьому Гриценко відзначив, що багато хто буде підтримувати президента до кінця, як у "НУНС", так і в суспільстві, що б він не робив.

"Але для перемоги на виборах цієї підтримки недостатньо. Намагаючись зміцнити свої позиції, президент вирішив, по-перше, сконцентрувати у своїх руках владні повноваження і для цього вніс у парламент так званий "президентський пакет", а по-друге, підсилити і закріпити розширені повноваження на перспективу шляхом прийняття нової редакції Конституції на референдумі", - вважає Гриценко.

У той же час, відзначив депутат, обидва ці напрямки не принесли успіху. "На шляху першого стала Рада. Другий шлях своїм рішенням заблокував Конституційний Суд", - нагадав він.

На думку Гриценка, нова стратегія президента буде пов'язана з переформатуванням коаліції.

"Сьогодні до цього депутати ще не готові, але через місяць-інший такого варіанта я не можу виключати. Та й про можливості проведення дочасних виборів Ради як засобу переформатування, теж не варто забувати", - відзначає депутат.

На питання, чи не думає він, що Ющенко цілком поставив на Балогу і його партію "Єдиний центр", Гриценко відповів:

"Привселюдно президент не висловлював свого відношення до "Єдиного центра". Фракцію "НУНС" Ющенко як і раніше вважає своєю. Але усі розуміють, що ініціатива створення нової партії була погоджена з ним".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...