Ющенко заманює бізнес у сільський "ренесанс"

Четвер, 24 квітня 2008, 13:32

Президент Віктор Ющенко запрошує бізнес інвестувати в українське сільське господарство.

Про це він заявив під час четвертої щорічної міжнародної конференції "Проти тренду", організованій інвестиційним банком "Конкорд капітал", повідомляє прес-служба президента.

"Умови і особливості кон'юнктури ринку зробили такі обставини, що цей сектор виробництва є суперцікавий", - сказав глава держави, вказавши на великий потенціал України як виробника сільськогосподарських культур.

Президент пояснив, що розвитку українського АПК в значній мірі сприяють тенденції світового аграрного ринку.

"Це великий ренесанс для українського сільського господарства. Принести тільки треба правильні правила гри", - сказав Ющенко.

У цьому контексті як позитивну тенденцію розвитку аграрного сектору президент назвав зменшення участі держави у ньому.

При цьому Ющенко виступив з критикою обмеження урядом експорту сільськогосподарських культур.

"Спроби управляти через закриття зовнішнього ринку внутрішньою ціною – помилкова політика. Вона формує ризики, перш за все – інфляційні ризики", - сказав президент.

Він також вказав на нагальність завершення земельної реформи, відтермінування якої призводить до утворення нових зон корупції та непрозорості ринку землі.

"Ключовим завданням українського ринку є реформа земельних відносин", - сказав Ющенко, нагадавши, що у Верховній Раді є всі законопроекти, необхідні для її завершення, і сподіваючись, що парламент збере політичну волю, щоб ухвалити необхідні законодавчі зміни.

У своєму виступі президент у цілому охарактеризував українську економіку як привабливу для інвесторів.

За його словами, Україна останніми роками має позитивні макроекономічні показники, і ринок, який динамічно розвивається, що підтверджується значним притоком інвестицій в останні 3 роки, а також стрімко зростаючою вартістю українських компаній.

"Якщо говорити про приріст індексу акцій, дивовижно говорити, але ми сьогодні знаходимося на другому місці у світі", - сказав Ющенко, зазначивши, що це потрібно обережно коментувати.

Проте, за словами президент, це говорить про колосальний потенціал українського ринку.

"Моя мета – привити у політиків, у влади культуру спілкування з бізнесом, поважати бізнесовий інтерес, у центр поставити приватну власність, повагу до неї", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування