СБУ схопило земельного хабарника з-під Києва

Четвер, 24 квітня 2008, 13:44

Службою безпеки України припинено роботу корупційного механізму стягнення хабарів з фізичних осіб за виділення в користування та приватизацію земельних ділянок у Київській області.

У результаті спецоперації, "на гарячому" - при отримання хабара в 110 тисяч доларів США - затримано голову однієї з селищних рад у Васильківському районі, йдеться в повідомленні.

Спрощено схема вимагання хабарів полягала в тому, що, посадовець селищної ради брався позитивно розв`язувати земельне питання лише за умови, коли йому за кожну сотку виділеної землі сплачуватимуть готівкою по 4,5 тисяч доларів США.

За грошима 25-річний "Д." приїхав на власному джипі "Тойота" до Києва, призначивши зустріч в центрі міста - на площі біля станції метро "Арсенальна".

Зловмисник запропонував жертві проїхатися з ним і віддати долари в авто.

"Щоб захопити хабарника оперативникам спецслужби довелося влаштувати невелику автомобільну тисняву на площі. Після затримання, речові докази - пачки по 10 тисяч доларів США з написом "хабар"- вилучено з-під заднього сидіння автомобіля підозрюваного", - йдеться в повідомленні.

За матеріалами спецслужби прокуратурою м. Києва порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара).

Як відзначив начальник Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області Василь Грицак, загалом, з початку року столичним управлінням викрито та припинено десять випадків хабарництва з боку державних службовців, правоохоронців та інших посадовців.

Причому, це вже другий випадок затримання голови селищної ради: наприкінці березня за вимагання хабара в $ 1,3 млн. був затриманий посадовець селищної ради у Вишгородському районі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News