Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокати розкрили діагноз Цушка, але не видали, де він

Четвер, 24 квітня 2008, 16:16

Адвокати екс-міністра внутрішніх справ Василя Цушка заперечують заяви Генеральної прокуратури про пред'явлення йому звинувачень у зловживанні службовим становищем під час подій у Генпрокуратурі 24 травня 2007 року.

Про це адвокати Тетяна Монтян та Юрій Василенко повідомили на прес-конференції.

Адвокати стверджують, що 9 квітня представник Генпрокуратури вручив Цушку, який знаходився на території посольства України в Москві, постанову про пред'явлення йому обвинувачень, але не запропонував підписати її.

"9 квітня 2008 року представник Генпрокуратури в посольстві України в Росії вручив Василю Петровичу два документи. Один із них – постанова про перекваліфікацію кримінальної справи, під якою Цушко розписався", - сказала Монтян.

"І також вручив йому для ознайомлення проект майбутньої постанови про притягнення Цушка в якості обвинувачуваного. Більше ніяких процесуальних дій за цією справою не проводилося. Тому Ренат Равільєвич (Кузьмін, заступник генпрокурора) дещо поспішив зі своїми заявами, що нібито обвинувачення було пред'явлено", - додала вона.

Адвокат підкреслила, що Цушко не підписався під проектом постанови про притягнення його в якості обвинувачуваного у справі про захоплення ГПУ, тому що проект був пред'явлений йому без дотримання усіх процесуальних норм – зокрема, екс-міністру не були зачитані його права.

Монтян пояснила, що проект постанови відрізняється від самої постанови тим, що проект не має юридичної сили і його не можна використовувати в судовому провадженні.

Василенко також підкреслив, що обвинувачення Цушку пред'явлено необґрунтовано.

Що стосується 16 квітня – дня, коли, відповідно до заяви заступника генпрокурора Кузьміна, слідчий ГПУ зустрічався в Росії з Цушком – екс-міністра, за словами Монтян, там не було: у Москві були лише слідчий та вона, що представляла Цушка.

Водночас, адвокати не повідомили, у якій країні на даний момент перебуває Цушко. За їхніми словами, він не вважає за необхідне повертатися в Україну через хворобу, оскільки українські лікарі не можуть допомогти йому вилікувати його гіпертонічну хворобу.

Як відомо, генеральний прокурор Олександр Медведько раніше заявив про те, що не має інформації про місцезнаходження в цей момент Цушка.

Генпрокуратура висунула звинувачення Цушку в перевищенні влади в справі про захоплення будинку Генпрокуратури в травні 2007 року. За даними Генпрокуратури, звинувачення пред'явлено йому на території Росії.

Пізніше прес-служба Соціалістичної партії спростувала інформацію про те, що Цушко переховується в Росії, повідомивши, що екс-міністр внутрішніх справ перебуває на лікуванні в Німеччині.

"Українські новини", "Остров"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування