Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко просить Тимошенко і Януковича вийти з-за кущів

Четвер, 24 квітня 2008, 19:03

Президент Віктор Ющенко заявляє, що концепцію змін до Конституції має формувати Національна конституційна рада, а не Тимчасова слідча комісія в парламенті.

Про це Ющенко заявив на щоквартальній прес-конференції в четвер.

"Великі реформатори у 2004 році запропонували авантюру: давайте ми десь у затінку напишемо зміни, створюємо в парламенті ТСК, яке через інтриги трьох-чотирьох осіб проведе цю процедуру парламентом без обговорень, без журналістів", - сказав він.

"Це найшвидший, як вони думали спосіб проведення змін до Конституції. але такий механізм нас привів до того, що зустрілися два майдани, і країна стояла на межі соціального протистояння", - сказав він.

"Тому це дорога злочинна. Ми вже нею пройшли. І спроби знову завести ТСК в парламент – це авантюрні спроби, які не мають жодної перспективи. Ця авантюра більше не пройде", - наголосив Ющенко.

Водночас, президент зазначив, що підставою для створення такої комісії є внесення проекту змін до Конституції в парламент.

"Сили, які стоять за цим гаслом, повинні осмілитися, винести з-за кущів той проект, який вони вже написали. Їм ТСК не потрібно. Вона їм потрібна, щоб замилити авторство... хто її написав, і хто її пробує провести. Це ми вже проходили. Цього не буде", - сказав він.

Тому, Ющенко підкреслив, що "єдиним способом" є робота Національної конституційної ради, в якій би були представлені політики, науковці, судді КС та інші. Після цього, як потрібно, за словами президента, можна провести громадські слухання.

"Потім президент вносить проект в парламент, як невідкладний. Парламент створює ТСК, розглядає з дотриманням процедур, дає 226 голосів і направляє до КС. А ми звертаємо до народу – благословіть будь ласка, чи на питальному, чи на конституційному референдумі", - сказав Ющенко.

"А потім виходимо або на 300 голосів, щоб краще було, бо робити Конституцію без парламенту неправильно. Нам треба поважати демократичний парламентський інститут", - сказав Ющенко і знову наголосив на необхідності проведення референдуму.

Як відомо, на створенні тимчасової спеціальної комісії щодо змін до Конституції в парламенті наполягають фракції Блоку Юлії Тимошенко і Партії регіонів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування