Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко каже, що Україна не буде Швейцарією

Четвер, 24 квітня 2008, 19:47

Президент Віктор Ющенко заявляє, що Україна пройде через "самий демократичний механізм" при прийнятті рішення щодо вступу до НАТО.

Про це Ющенко заявив на щоквартальній прес-конференції в четвер.

"Коли прийде питання для України бути чи не бути в НАТО, я як президент гарантую, Україна пройде самий демократичний механізм формування відповіді на це питання", - зазначив Ющенко.

"Не повчайте нас! Ми самі цю відповідь зробимо демократичним способом", - наголосив президент.

"Я переконаний, що відповідь нації, де їй бути, яка модель безпеки потрібна цій нації, вона зробить сам. Бо ми є суверенна нація. А в слові суверенна заключне фундаментальне право: перш за все право обирати основи своєї національної безпеки. Звідси починається суверенність нації", - заявив Ющенко.

Ющенко знову висловив упевненість, що через два роки українці підтримають євроатлантичний напрям.

"Нам потрібно приєднатись до колективної моделі безпеки. Жодна країна в Європі не проігнорувала це", - сказав він.

"Якщо ми будемо чесно вести дискусію, жодна країна. Навіть якщо ми говоримо про Швейцарію... Я не хочу в рамках цієї програми пояснювати, чому Швейцарія, як світовий центр політики, торгівлі, міжнародних інституцій не вважає за потрібне, але Україна – не Швейцарія і нею не стане", - наголосив президент.

"Якщо ти громадянин і хочеш своїм дітям передати стабільну територію, з стабільним кордоном... то потрібно поступити як поляки і інші члени НАТО", - сказав Ющенко.

Він підкреслив, що у України ще "не демаркований жоден кордон, не делімітована жодна морська миля, де є іноземна військова база, де тривають дискусії то по косі Тузла, то по острову Зміїний".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування