Цушку пропонували визнати вину в обмін на припинення справи?

П'ятниця, 25 квітня 2008, 09:53

Адвокати екс-голови МВС Василя Цушка спростували в четвер факт пред'явлення йому обвинувачення у справі про захоплення будівлі Генпрокуратури, зазначивши лише, що розмова Цушко зі слідчим відбулася й були досягнуті "певні домовленості".

Їхній зміст адвокат Тетяна Монтян повідомити відмовилася, заявивши лише, що вони були ініційовані Генпрокуратурою, пише "Комерсант-Україна".

Вона також дала зрозуміти, що згодом "таємні домовленості" були порушені однією зі сторін. А "проект постанови про пред'явлення обвинувачень Цушко не підписував", запевнила адвокат.

Заступник генпрокурора Ренат Кузьмін і начальник управління з розслідування особливо важливих справ Петро Коваль, які були на прес-конференції в четвер, коментувати заяви адвокатів відмовилися.

Разом із тим, в управлінні з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ продовжують наполягати на тому, що постанова за підписом Цушка про притягнення його як обвинувачуваного в матеріалах кримінальної справи присутня.

"Я можу говорити тільки про те, що бачив: документ із "живим" підписом Василя Цушка в нас є. А про саму процедуру, як і хто з ним розмовляв, я не знаю", - сказав газеті співробітник Генпрокуратури, знайомий з матеріалами справи.

Що стосується домовленостей між слідчим і Цушком, за словами співрозмовників "Комерсанта" з числа колишніх і нинішніх співробітників Генпрокуратури, може йтися про припинення кримінальної справи щодо Цушка за "нереабілітуючих обставин" (ті, за яких від відповідальності і покарання звільняється особа, визнана винною у здійсненні злочину) в обмін на визнання нею своєї провини.

Газета зазначає, що закриття кримінальної справи за нереабілітуючих обставин можлива лише за рішенням суду.

"Як варіант – в обмін на щиросерде визнання і добровільну співпрацю зі слідством панові Цушку могли запропонувати припинення кримінальної справи по амністії або ж із передачею його "на поруки трудового колективу", - пише видання.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News