Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Американці не визначились з нашою економічною ситуацією

П'ятниця, 25 квітня 2008, 10:25

Екс-голова ради керівників Федеральної резервної системи США Алан Грінспен вважає економічну ситуацію в Україні "дещо незвичною".

Про це він заявив в четвер під час телемосту, організованого інвестиційною компанією Concorde Capital, повідомляє УНІАН.

За словами екс-голови ФРС, з одного боку, Україна - це країна, яка швидко розвивається, з іншого – вона лише недавно відійшла від централізованої планової економіки.

Грінспен також зазначив, що у зв`язку з кризовими явищами у світовій економіці Україні необхідно адекватно реагувати на дані виклики, зокрема й проводити відповідну курсову політику.

"Я повністю згоден, що цими питаннями треба займатися", - додав він.

Кажучи про кризові явища у світовій економіці, Грінспен відзначив, що сьогоднішня економічна криза в США, можливо, є однією з найсерйозніших за останні 50 років.

За словами Грінспена, він "не дуже впевнений у тому, що кризу вдасться вирішити впродовж декількох місяців".

Він вважає, що іпотечна криза у США триває, "ситуація залишається важковирішуваною".

Водночас Грінспен відзначив, що "в решті світу справи йдуть доволі непогано". На думку екс-голови ФРС, проблеми в Європі вирішаться швидше, ніж у США.

Грінспен також відзначив, що сьогодні поки що важко дати якийсь певний прогноз щодо макроекономічної ситуації на найближчі 18 місяців.

Грінспен народився 6 березня 1926 року. Незмінний голова Федеральної резервної системи США (ФРС) з 1987 року, визнаний "кращим головою ФРС ХХ століття".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування