Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіони та БЮТ готові подолати вето Ющенка?

П'ятниця, 25 квітня 2008, 10:38

У парламентському комітеті з питань регламенту не згодні з рішенням президента повернути у Верховну Раду закон "Про організацію і порядок діяльності Верховної Ради" і рішенням Конституційного Суду з цього питання.

Як пише "Комерсант-Україна", перший заступник голови комітету, депутат від БЮТ Сергій Сас вважає, що "рішення Конституційного Суду – це додатковий інструмент впливу (президента)".

У Верховній Раді готові піти на загострення відносин і подолати вето глави держави – якщо це відбудеться, президент буде змушений підписати закон, до якого має претензії, зазначає видання.

Як відомо, президент Віктор Ющенко повернув у парламент на доопрацювання зі своїми пропозиціями закон "Про організацію і порядок діяльності Верховної Ради" від 8 квітня, за який проголосували 359 народних депутатів.

Він нагадав, зокрема, що 1 квітня Конституційний Суд скасував постанову парламенту "Про регламент Верховної Ради", пояснивши, що його діяльність повинна регламентуватися не депутатською постановою, а винятково законом.

За інформацією газети, у Партії регіонів і БЮТ готові повторно проголосувати за закон про регламент.

"Це те питання, коли Рада повинна об'єднатися і незалежно від політичних поглядів сказати шановному президенту, що парламент має право і повинен сам організовувати свій порядок", - вважає Сас.

"Ми не сумнівалися, що президент ветує цей закон. Але, я переконаний, вето буде подолане. За це проголосує понад 300 депутатів", - заявив виданню заступник голови парламентського комітету з питань регламенту, депутат від Партії регіонів Василь Кисельов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування