"Самооборона": Каськів перейшов під патронат Кріля – і це "ПорЄЦ"

П'ятниця, 25 квітня 2008, 12:12

У "Народній самообороні", яка входить до блоку "НУ-НС", не здивовані повідомленням про те, що партія "Пора" може стати частиною новоствореної партії "Єдиний центр".

Про це йдеться у коментарі, розповсюдженому прес-службою "Народної самооборони".

"Повідомлення про те, що партія "Пора" (нині ця політична сила входить до блоку "Наша Україна – Народна самооборона") може стати частиною нового політичного проекту Банкової, який має гучну назву "Єдиний центр", викликало здивування хіба що у людей, які з осені 2004 році в моральному плані так і не повернулися з Майдану", - сказано в повідомленні.

"Для обізнаних з вітчизняною політичною кухнею людей фігура лідера "Пори" Владислава Каськіва така ж комічна, як і претензії на загальнонаціональне лідерство нинішнього формального керівника "Єдиного центру" Ігоря Кріля", - заявляє НС.

Громадський рух згадує, "як 2006 року у дні, коли зрада помаранчевих сил лідером соціалістів Олександром Морозом дала змогу створити у парламенті соціалістично-регіонально-комуністичну більшість, "Пора" ледь не оголосила скликання нового Майдану – потім раптом відмовилася від цієї ідеї".

"Як подейкують обізнані люди, в той час у Владислава Каськіва відбулася вельми "продуктивна" розмова з одним із спонсорів Партії регіонів Андрієм Клюєвим. Кажуть, "ціна питання" обійшлася регіоналам у 2 мільйони зелених. Брешуть, напевно, злі язики? Так само, як і про нерухомість Каськіва у центрі столиці. То, мабуть, людина дуже схожа на Владислава придбала чималеньку квартирку на вулиці Лютеранській", - зазначає НС.

"Нині ж, поки Каськів спростовує факт приєднання партії "Пора" до "Єдиного центру", практично ніхто в українському політикумі не виказує сумнівів щодо переходу головного "пориста" під патронат Кріля. Адже у давнього соратника Віктора Балоги є такі аргументи, від яких людина із психологією Влада Каськіва просто не може відмовитися", - сказано в повідомленні.

Депутат від блоку "НУ-НС" Давид Жванія (група "Народна самооборона") вважає, що "Пора" Каськіва та "Єдиний центр" уже досягли згоди в питанні об’єднання сил: "Мені здається, що і Каськів, і "Єдиний центр" вже досягли у своєму розвитку тієї вершини стосунків, яку можна назвати одним словом ПорЄц".

"Відверто кажучи, я дещо не розумію людей, які намагаються зібрати під одним "дахом" кілька маргінальних партій і назвати це головною опорою президента. Ніколи не був визначним математиком, але завжди знав, якщо додати два нулі, то сума все одно дорівнюватиме нулю", - упевнений Жванія.

"Яку мету переслідує Каськів цим приєднанням до ЄЦ? Очевидно, що справа тут не у політиці, а в речах більш прозаїчних. Це ще й спроба відтягнути кончину колись популярного політичного проекту, який мав назву Громадянська кампанія "Пора", - сказано в повідомленні "Народної самооборони".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:56
оновлюється від 00:04Групи ворожих "Шахедів" атакують Україну – Повітряні сили
02:38
Росіяни атакували Сумщину КАБами, скидали міни
01:42
Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки – посол
01:00
футболЛунін видав суперматч і допоміг "Реалу" пройти в серії пенальті "МанСіті" в Лізі Чемпіонів
00:48
Нам треба переграти Путіна в рішучості – Зеленський на засіданні Євроради
00:24
У Чорногорії – третій за останні дні гучний арешт топпосадовців
00:14
футболНімецька "Баварія" обіграла "Арсенал" Зінченка і вийшла в півфінал Ліги Чемпіонів
23:55
Новини економіки 17 квітня: прогноз по урожаю-2024, споживання електроенергії росте через похолодання
23:53
"Україна – не Сирія": Юсов відреагував на слова Терехова, що Харків може стати новим Алеппо
23:32
Закупівельника Міноборони Волошенкова планують звільнити на тлі згадок про його участь в "Антимайдані"
Усі новини...