Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов: "Нема другого туру - будемо перемагати в першому"

П'ятниця, 25 квітня 2008, 13:40

Перший віце-прем’єр-міністр, кандидат у мери столиці Олександр Турчинов вважає, що Верховній Раді "не варто витрачати час" на ухвалення закону про проведення виборів мера Києва у два тури.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістів на брифінгу у п’ятницю.

"Вчора президент висловив свою позицію стосовно того, що він не підтримає вибори у два тури в місті Києві, що він не підпише закон, тому, мені здається, що не варто витрачати час в парламенті на прийняття таких законодавчих змін, оскільки президент все одно накладе на нього вето", - зазначив Турчинов.

Відповідаючи на запитання, що заважає в такому разі фракції БЮТ спільно з фракцією Партії регіонів подолати вето президента, він повторив, що "не треба витрачати час, тому що при бажанні вето можна накладати в останній день (розгляду) після отримання закону".

Таким чином, на думку Турчинова, президент може дотягнути з рішенням по закону час до останнього, унеможлививши таким чином подолання вето в парламенті.

"Крім того, я не бачу необхідності такої конфронтації навколо цього закону, в тому числі і з Ющенком", - зазначив віце-прем’єр, кандидат у мери Києва.

За словами Турчинова, "раз нема другого туру, будемо перемагати в першому".

Він також заперечив можливість зняття своєї кандидатури з мерських перегонів і наголосив, що є єдиним з усіх кандидатів, кого висунули демократичні сили.

На запитання про те, що він обіцяв обговорити з іншим кандидатом у мери Віталієм Кличком можливість самоусунення когось із них на користь іншого, Турчинов відповів:

"У нас була розмова, я особисто зустрічався з паном Кличком, але йшлося про координацію роботи у майбутній Київраді і, безумовно, ми домовлялися про те, щоб не застосувавати ніяких брудних методів агітації".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування