Турчинов підозрює Ющенка в шахрайстві?

П'ятниця, 25 квітня 2008, 13:47

Перший віце-прем'єр Олександр Турчинов заявляє, що укази президента Віктора Ющенка блокують діяльність уряду.

"На жаль, останнім часом укази президента не відповідають тим повноваженням, які він має відповідно до Конституції", - сказав він.

"Ці укази не просто блокують діяльність кабінету міністрів, а й наносять дуже серйозної шкоди і авторитету нашої держави, і українській економіці", - наголосив він.

Він зазначив, що йдеться про кілька указів, якими Ющенко "повністю заблокував спробу припинити корупцію в приватизації і почату прозору систему приватизації".

Він додав, що в бюджеті на поточний рік передбачено понад 9 млрд. гривень саме від приватизації. "В цих умовах уряд приймає рішення, враховують пропозиції президентського секретаріату. Коли підходять питання до реалізації, приймається указ, який блокує це рішення", - зазначив він.

Він зазначив, що під час прем’єрства Януковича, президент "вимагав негайно провести приватизацію Укртелекому і ОПЗ, бо держдуправління неефективне".

"В Україні нічого не змінилося щодо інвестиційної політики, змінився уряд. І в результаті президент приймає рішення, які протилежні тим, які від декларував як кандидат на посаду президента і як президент. Не може змінюватись позиція президента в залежності від того, з кім він планує конкурувати на президентських виборах", - сказав Турчинов.

"На жаль такі рішення призводять не тільки до зменшення престижу, або компрометації України, вони сильно б'ють по фінансовій системі", - зазначив він.

Турчинов нагадав, що КС прийняв рішення щодо незаконності указу, яким президент заборонив уряду відсторонити Семенюк і проводити розслідування щодо корупційних справ в ФДМ.

"КС підтвердив правомочність законів уряду щодо кадрових змін – за поданням Кабміну виключно Верховною Радою. А ВР кілька місяців не може розпочати розгляд цього питання", - зазначив він і підкреслив, що всі рішення уряду щодо кадрових змін є повністю законними.

"Знаючи інформацію про те, що КС попередньо вже приймає таке рішення, президент йде на безпрецедентний, я б сказав шахрайський крок, він скасовує свій указ, який отримав оцінку КС і приймає аналогічний указ за змістом лише з новим реєстраційним номером, роблячи вигляд, що цей новий указ КС не встиг розглянути", - сказав Турчинов.

Він також підкреслив, що президент своїм указом відсторонив МВС від охорони ФДМ і "не маючи ні законодавчих, ні конституційних підстав" доручив охорону ФДМ і Семенюк управлінню державної охорони, "яке не за компетенцією це буде робити".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News