Турчинов звинувачує секретаріат у відсутності дешевого м'яса

П'ятниця, 25 квітня 2008, 14:45

Перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов заявляє про блокування місцевими адміністраціями процесу урядових інтервенцій на продовольчі ринки.

"Уряд прийняв рішення про товарні інтервенції на українському ринку. Використовуючи можливості державного резерву, інших державних структур, Кабмін прийняв постанову, що доручає урядовим органам викидати на ринок великий обсяг продуктів за низькими цінами – зокрема, борошно, цукор, олію та м'ясо", - пояснив він на своїй прес-конференції.

Турчинов зауважив, що "одна із проблем, з якою ми не очікували стикнутися, але вона дає можливість робити серйозні висновки, - це спроба місцевих адміністрацій, підпорядкованих президенту, його секретаріату, блокувати інтервенції".

Найкричущі факти, за його словами, стосуються інтервенцій на ринок м'яса: "Ви пам'ятаєте заяву керівника Держрезерву Поживанова, який повідомив про те, що йому безпосередньо телефонував глава секретаріату президента Віктор Балога і погрожував, щоб він не робив інтервенцій дешевого м'яса".

"Саботаж продовжується і більш того - набирає обертів. Хочу продемонструвати вам лист заступника глави КМДА Кільчицької, в якому написано - "Заборона керівникам райадміністрацій у Києві приймати м'ясо від Держрезерву і реалізовувати на багатьох ринках Києва", - заявив Турчинов.

Тобто, зазначив він, "напередодні свят уряд зробив усе, щоб ті ж самі кияни могли купити дешеве і якісне м'ясо, я вам назву ціни - 18 гривень". "Це не просто боротьба проти уряду, прем'єра, це нахабна цинічна боротьба проти власного народу", - додав Турчинов.

Фото надано прес-службою БЮТ

За словами першого віце-прем'єра, ситуація, що склалася, "свідчить про недолугість системи виконавчої влади".

"Без серйозних і рішучих змін до Конституції нам буде дуже важко змінити ситуацію на позитив. Бо уряд приймає рішення, які не виконуються на місцевому рівні. Бо місцеві адміністрації підпорядковані президенту, а фактично його оточенню під назвою президентський секретаріат", - заявив Турчинов.

"Я переконаний, що парламент прийме для себе дуже правильний шлях щодо конституційних змін... Місцеві адміністрації повинні працювати під Кабміном і бути складовою виконавчої влади", - продовжив перший віце-прем'єр.

Він наголосив, що у разі продовження блокування реалізації дешевих продуктів Кабінет міністрів звернеться до Генпрокуратури та інших силових органів "для припинення цього демонстративного і цинічного саботажу".

Наостанок Турчинов додав, що "постійні крики президента про інфляцію також стимулюють інфляційні процеси".

"В усьому світі навіть опозиція і влада об'єднуються, щоб мінімізувати негативні тенденції в економіці держави. У нас навпаки – отримують задоволення від проблем і провокують їх своїми заявами", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування