ЮЩЕНКО ЗНОВУ ЗАБОРОНИВ ПРИВАТИЗАЦІЮ ОДЕСЬКОГО ПРИПОРТОВОГО

П'ятниця, 25 квітня 2008, 15:49

Президент Віктор Ющенко повторно призупинив розпорядження уряду від 11 лютого про проведення приватизації Одеського припортового заводу.

Про це йдеться в указі, який Ющенко підписав в п’ятницю, повідомляє прес-служба президента.

Також своїм указом Ющенко визнав таким, що втратив чинність, указ президента від 15 квітня 2008 року про зупинення дії цього ж розпорядження Кабміну від 11 лютого 2008 року № 261-р.

"Кабінетом Міністрів 11 лютого 2008 року видано розпорядження, яким затверджено умови проведення конкурсу з продажу пакета акцій відкритого акціонерного товариства "Одеський припортовий завод» та доручено ФДМ провести в установленому порядку конкурс з продажу пакета акцій цього товариства з урахуванням затверджених умов", - зазначається в указі.

"За відсутності державної програми приватизації, адекватної сучасному рівню розвитку суспільних відносин, приватизація ОПЗ – підприємства, що має стратегічне значення для економіки і безпеки держави, не відповідає інтересам національної безпеки у сфері приватизації", - зазначається в указі.

"Відтак, зазначене розпорядження Кабінету міністрів не відповідає Конституції, зокрема статті 17, згідно з якою забезпечення економічної безпеки держави є однією з її найважливіших функцій", - йдеться в указі.

В указі також зазначається, що це розпорядження прийнято урядом "всупереч вимозі Конституції, що зобов'язує його здійснювати управління об'єктами державної власності відповідно до закону".

"Законами, що визначають правові основи управління об'єктами державної власності, є закони про управління об'єктами державної власності та про приватизацію державного майна, які обмежують повноваження Кабміну стосовно умов приватизації об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, лише погодженням таких умов", - зазначається в указі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування