Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Верховна рада може зібратися на позачергове засідання?

П'ятниця, 25 квітня 2008, 16:11

Депутат від Партії регіонів Михайло Чечетов не виключає можливості скликання позачергового засідання Верховної Ради у зв`язку з ситуацією навколо керівництва Фонду держмайна.

Про це Чечетов сказав в п'ятницю, коментуючи представлення колективу ФДМУ Андрія Портнова як виконуючого обов`язки голову Фонду.

Відповідаючи на питання про вірогідність збору 150 підписів депутатів за скликання позачергового засідання парламенту, Чечетов сказав: "Я нічого не виключаю".

За його словами, протистояння навколо питання про керівництво ФДМУ "не робить честі ані президенту, ані прем`єру".

Чечетов зазначив, що "люди, які неначебто з однієї команди, які декларують, що вони великі демократи не лише на Землі, але й у всьому Всесвіті, а гризуться як зграя собак".

Чечетов вважає, що президент Віктор Ющенко і глава уряду Юлія Тимошенко повинні не протистояти один одному, а домовиться, "напевно, потрібно набратися мужності, переступити через власне я" і вийти в ефір одного з телеканалів, роз`яснивши свою позицію.

За його словами, при цьому вони мають "пообіцяти людям, що більше химерувати не будуть". Він зазначив, що рішення їх має бути ухвалене в рамках закону, в рамках Конституції.

За його словами, поведінка Ющенка і Тимошенко не відповідає "їхнім просторікуванням про високу мораль в політиці". "Через такі дії влади може бути зруйнована країна", - додав депутат.

Чечетов зазначив, що ситуація навколо ФДМ негативно позначиться на інвестиційному кліматі України, зокрема й і на приватизації Одеського припортового заводу, у разі її проведення.

За його словами, "після такої свари на весь світ, яку затіяли перші особи держави, інвестори взагалі плюнуть і виїдуть". "Який дурень прийде сюди до України, інвестор же не з глузду не з’їхав", - сказав Чечетов. "Це серйозний удар по інвестиційному іміджу країни", - вважає він.

Чечетов також вважає, що багато інвесторів можуть відмовитися від участі в приватизації ОПЗ. За його словами, "людина, яка хоче вкласти божевільні гроші, повинна мати гарантії, що завтра хтось не прийде і не скаже "йди із заводу"".

Він зазначив, що інвестору потрібна стабільність, гарантії на перспективу, а коли керівники гілок влади, які, як говорив Ющенко, скуті одним ланцюгом, а в реальності виступають як "два вороги", то їм не хочеться виходити на український ринок.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування