У Ющенка кажуть, що у Тимошенко не було підстав звільняти Семенюк

П'ятниця, 25 квітня 2008, 16:28

Дії Окружного адміністративного суду Києва щодо зупинення деяких указів президента, які зупиняють розпорядження уряду щодо ФДМ та Одеського припортового заводу (ОПЗ) не ґрунтуються на законі.

Таку думку висловив керівник служби з представництва у судах України інтересів президента Руслан Кирилюк, повідомляє прес-служба секретаріату президента.

"Такі дії Окружного адміністративного суду міста Києва не ґрунтуються на законі, оскільки суд не мав правових підстав для прийняття таких позовів до свого провадження", - заявив Кирилюк.

"На зазначений спір компетенція судів загальної юрисдикції не поширюється, оскільки вони віднесені до компетенції Конституційного Суду", - наголосив він.

Крім того, за його словами, у уряду "відсутнє право на звернення до адміністративного суду з позовами про визнання незаконними указів президента, оскільки таке право у суб'єктів владних повноважень, згідно з Кодексом адміністративного судочинства України, виникає лише у випадках передбачених законом".

"Проте чинне законодавство таких випадків не передбачає", - йдеться у коментарі Кирилюка.

Як відомо, Окружний адміністративний суд міста Києва зупинив деякі укази президента, що зупиняють дію розпоряджень уряду щодо вирішення кадрових питання у ФДМУ та затвердження Умови проведення конкурсу з продажу пакета акцій ВАТ "Одеський припортовий завод".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування