Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Луценка розповіли, як Черновецький став його жертвою

П'ятниця, 25 квітня 2008, 17:53

Міністерство внутрішніх справ заявляє про те, що затори у столиці є проблемою недосконалої дорожньої інфраструктури, а не регулювання руху під час проїзду містом високопосадовців.

Так, у Департаменті зв'язків з громадськістю МВС прокоментували заяву мера Києва Леоніда Черновецького про те, що "міністерство нібито віддає "незаконні команди" про вимикання світлофорів для безперешкодного проїзду високопосадовців, внаслідок чого начебто й виникають затори".

У повідомленні нагадується, що згідно з відповідним указом президента та іншими нормативними документами, відключення світлофорів здійснюється у випадках супроводу визначеного переліку посадових осіб.

До таких належать президент, голова Верховної Ради, прем'єр-міністр, глави іноземних держав та офіційних міжнародних делегацій. Такі заходи здійснюються з міркувань забезпечення належної охорони вищих посадових осіб, пояснюють в міністерстві.

Водночас під час проїзду високопосадовців рух транспорту не перекривається та не блокується, а регулюється в ручному режимі працівниками ДАІ, що передбачено й Правилами дорожнього руху, додається у повідомленні.

При цьому в міністерстві підкреслюють, що до зазначеного переліку високопосадовців не входять "ні міністри, ні народні депутати, ні мери міст".

"Однак ще до недавнього часу, всупереч чинному законодавству, нинішній мер Києва під час проїзду вулицями столиці використовував автомобіль супроводу ДАІ", - повідомляють в МВС.

"З призначенням на посаду міністра внутрішніх справ Юрій Луценко взявся за практичне втілення тези "Закон один для всіх", у тому числі для учасників дорожнього руху", - зазначається у повідомленні.

"Цілком закономірно, що "жертвою" такої послідовної позиції міністра став і чинний міський голова Києва, якого позбавили супроводу спецавтомобілем ДАІ", - уточнюють в МВС.

"Вочевидь, саме ця обставина так обурила мера, що він спочатку поскаржився на дії МВС президенту, а нині почав шукати співчуття у громадськості", - додається у повідомленні.

У міністерстві зазначають, що "на жаль, ситуація із заторами не вирішується лише наявністю світлофорів або регулювальників - у першу чергу це проблема вдосконалення дорожньої інфраструктури, у тому числі будівництва нових сучасних доріг, транспортних розв'язок та паркувальних місць".

"Усе це належить до компетенції органів місцевого самоврядування, до діяльності (або бездіяльності) яких міський голова Києва має безпосереднє відношення", - наголошують у відомстві.

У МВС переконані, що "одними популістськими заявами (особливо в передвиборчий період) проблему транспортних заторів не вирішити".

"До речі, міністр Луценко не користується автомобілями супроводу, а під час його поїздок режим роботи світлофорів не змінюється", - зауважують в міністерстві.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...