Ющенко заблокував Тимошенко і в земельному питанні

П'ятниця, 25 квітня 2008, 19:43

Президент Віктор Ющенко зупинив дію постанови Кабінету міністрів від 17 квітня "Про затвердження порядку проведення у 2008 році земельних аукціонів".

Відповідний указ, підписаний у п’ятницю, розміщено на офіційному сайті президента.

Водночас указ президента від 7 квітня 2008 року про зупинення дії відповідного положення постанови Кабінету міністрів від 22 лютого визнано таким, що втратив чинність.

Як йдеться в указі, постанову Кабміну від 17 квітня видано всупереч Конституції.

Президент зазначає, що ні Конституція, ні зазначені у постанові Кабінету міністрів, про яку йдеться, законодавчі акти не передбачають затвердження порядку проведення земельних аукціонів із продажу земельних ділянок підзаконним актом і, відповідно, не уповноважують Кабінет міністрів затверджувати такий порядок.

Відтак, видавши постанову від 17 квітня, Кабінет міністрів "вийшов за межі повноважень, визначених для нього Конституцією та законами України, діяв усупереч нормам Земельного кодексу України, інших актів, зазначених у преамбулі постанови №394", йдеться в указі.

Кабмін також, на думку президента, порушив вимоги положень частини 2 статті 6, частини 2 статті 19 та частини 3 статті 113 Конституції.

Указ президента набуває чинності з дня опублікування.

Ющенко також звернувся до Конституційного суду з поданням щодо конституційності згаданої постанови Кабміну від 17 квітня.

Брати участь у конституційному провадженні за цим поданням уповноважено заступника глави секретаріату президента - представника президента у КС Марину Ставнійчук.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...