Ющенко провів ніч з Тимошенко, а Кучма – з Чорномирдіним

Неділя, 27 квітня 2008, 13:19

Президент Віктор Ющенко в ніч на неділю відвідав великодні богослужіння в чотирьох храмах Києва.

У Володимирському кафедральному соборі Ющенко з родиною були присутні на богослужінні, а також у супроводі патріарха Філарета здійснили хресну ходу навколо собору та взяли участь у заутренній літургії, яку відправив патріарх.

Потім президент взяв участь у пасхальному богослужіння у Соборі Св. Василя Великого Української греко-католицької церкви, після цього - у Кафедральному Соборі Св. Апостола Андрія Первозванного (УАПЦ), повідомляє прес-служба президента.

Глава держави також відвідав пасхальне богослужіння у Свято-Успенському Соборі Києво-Печерської лаври. Там він взяв участь у святковій пасхальній літургії, яку відправив предстоятель Української православної церкви митрополит Володимир.

Участь у богослужіннях також брали прем’єр Юлія Тимошенко, секретар РНБО Раїса Богатирьова, мер Києва Леонід Черновецький, члени уряду, народні депутати.

Разом з тим, екс-президент України Леоніда Кучма і посол Російської Федерації в Україні Віктор Черномирдін цієї ночі взяли участь в Божественній літургії у Володимирському соборі в Херсонесі.

Після закінчення літургії Кучма в інтерв`ю прес-службі міської державної адміністрації відзначив, що знаходиться в Херсонесі тому, що саме з цієї землі почалося хрещення Стародавньої Русі, саме звідси пішло православ`я, повідомляє УНІАН.

Черномирдін, у свою чергу, сказав: "Незважаючи на те, що між нашими державами – Росією і Україною – і є деякі суперечності, але в це світле свято, ми разом, ми єдині".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News