Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зубков везе Тимошенко погані новини?

Понеділок, 28 квітня 2008, 08:44

Прем'єр-міністр Росії Віктор Зубков на зустрічі з прем'єром України Юлією Тимошенко в понеділок повідомить її про можливе введення захисних мит проти українського експорту.

Про це пишуть у понеділок "Відомості" з посиланням на джерело в російському уряді.

За словами джерела, Україна приєднується до СОТ на набагато важчих в порівнянні з Росією умовах. Насамперед, це стосується рівня тарифного захисту машинобудування й сільського господарства.

"Не виключено, що загнані в кут українські підприємства не зможуть знайти ринок збуту і їхні товари ринуть на російський ринок", — побоюється урядовий чиновник. Введення мит не буде означати відмови від діючого між двома країнами режиму вільної торгівлі, відзначив він.

Інший пункт порядку денного візиту пов'язаний з підписаним 31 березня "Енергоатомом України" і американською Westinghouse контрактом про поставки ядерного палива для українських АЕС, чим незадоволений Зубков, стверджує джерело.

За словами співробітника "Атоменергопрому" (компанія, що управляє "Твэл"), контракт укладений без тендера, а ціна, за якою американці будуть поставляти паливні касети на Україну, на 40% вище за російську. Контракт із американцями демонструє, що "Україна готова купувати паливо за світовими цінами без знижок", додає він.

Джерело, близьке до уряду України, заявило "Відомостям", що контракт із Westinghouse укладений головним чином з метою тиску на "Твэл". Ціль України — домогтися згоди російської компанії на створення на Україні СП по виробництву паливних касет, пояснює джерело: у Києві вважають, що це зміцнить енергетичну безпеку країни.

Зубков також порушить питання про захист інтересів російського акціонера компанії "Укртатнафта", що володіє Кременчуцьким НПЗ, розповідає урядовий чиновник.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...