БЮТ почав затягувати петлю на шиї Медведька

Вівторок, 29 квітня 2008, 15:00

Фракція БЮТ розпочала збір підписів за відставку Олександра Медведька з посади генерального прокурора у зв’язку з ситуацією, що склалася навколо Фонду держмайна.

Про це в коментарі УНІАН у вівторок повідомив народний депутат від БЮТ Валерій Писаренко.

За його словами, в перший день поновлення роботи ВР (13 травня) фракція наполягатиме, щоб це питання було внесене до порядку денного.

Реклама:

"Ми зробимо все, аби пан Медведько почав поважати і виконувати закони...Треба швидко влити мікстуру, аби ми не загубили прокуратуру, яка має працювати на благо народу", - сказав він.

Писаренко висловив сподівання, що ініціативу БЮТ щодо відставки генпрокурора підтримають й інші політичні сили ВР, оскільки розуміють, що ГПУ не виконує ті функції, які їй належать.

Відповідаючи на запитання, чи може ініціатива щодо відставки Медведька призвести до нового блокування парламенту, Писаренко сказав: "Я не думаю, що через Медведька буде протистояння".

ВІДЕО ДНЯ

Писаренко наголосив, що БЮТ зробить все, аби до кінця поточної сесії парламенту в країні був новий генеральний прокурор. "У нас тепер дві задачі до кінця сесії – ухвалити зміни до Конституції та призначати нового генерального прокурора", - сказав депутат.

Як повідомлялося, 25 квітня Генеральна прокуратура винесла протест на розпорядження Кабінету міністрів про відсторонення Валентини Семенюк-Самсоненко від виконання повноважень голови ФДМ, а також про затвердження умов проведення конкурсу з продажу пакета акцій Одеського припортового заводу.

Увечері 25 квітня уряд відхилив ці протести Генпрокуратури.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування