Ющенко оголосив середу днем жалоби

Вівторок, 29 квітня 2008, 16:06

Президент Віктор Ющенко оголосив 30 квітня в Україні днем жалоби у зв’язку з катастрофами гелікоптера Мі-8 у районі платформи "Таврида" у Чорному морі та судна "Нафтогаз-67" у Південно-Китайському морі.

Відповідний указ підписано у вівторок, повідомляє прес-служба президента.

У день жалоби на всій території України потрібно приспустити державний прапор на державних будинках і спорудах, а також відмінити розважально-концертні заходи, спортивні змагання, внести відповідні зміни до програм теле- та радіопередач.

Разом з тим, перший віце-прем'єр Олександр Турчинов у вівторок повідомив, що вертольотом Мі-8 управляв недосвідчений пілот, повідомляє УНІАН.

Він запевнив, що уряд виділить компенсації сім`ям загиблих у катастрофі. При цьому Турчинов не назвав суми, яка буде виділена для цього. Він також висловив сподівання, що "Чорноморнафтогаз" і НАК "Нафтогаз України" у свою чергу також виділять кошти для компенсації сім`я загиблих.

Як повідомлялося, вертоліт Мі-8 розбився 28 квітня о 9.38 під час посадки на плавучу бурову платформу "Тавріда" в Чорному морі. На борту вертольота знаходилися 17 співробітників платформи і 3 члени екіпажу, всі вони загинули.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування