Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

М'ясо від Тимошенко не пускають на київські ринки

Вівторок, 29 квітня 2008, 19:26

Держкомрезерв заявляє, що адміністрація ринків Києва відмовляється від реалізації охолодженої свинини, що поставляється на столичні ринки відповідно до доручення Кабінету міністрів.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу комітету, про таку ситуацію Держкомрезерв проінформував у листі главу КМДА Леоніда Черновецького.

"Незважаючи на попередні домовленості й стійкий попит споживачів, адміністрації ринків ігнорують заходи, прийняті Держкомрезервом. Так, при можливості Держкомрезерву забезпечити щоденну реалізацію 20 тонн м'яса фактично 24 квітня реалізовано 5 тонн, 25 квітня - 4 тонни, а 26, 29 квітня й до 6 травня адміністрації ринків відмовляються приймати для реалізації свинину", - наведена в повідомленні прес-служби витримка з листа.

Як відзначено в повідомленні, 26 квітня адміністрації ринків відмовилися від цих поставок, мотивуючи це тим, що робочий день закінчується о 13:00. Водночас вартість м'яса в приватних торговців досягала 80 грн. У результаті ця продукція була поставлена в супермаркети.

Держкомрезерв звертається до Черновецкого з проханням "остаточно визначитися щодо заходів, які вживаються Держкомрезервом, для наповнення ринку м'ясом і м'ясопродуктами й зобов'язати керівників міськадміністрації, районних держадміністрацій, підприємців забезпечити максимальне сприяння їх виконанню".

Керівник Держкомрезерву Михайло Поживанов підкреслив, що м'ясо з держрезерву є якісним і сертифікованим.

"Але створюється враження, що не у всіх є бажання боротися зі спекулятивними цінами на м'ясо, навпаки, у мене таке враження, що намагаються боротися з Комітетом, який виконує урядове доручення", - наведені в повідомленні слова Поживанова.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування