Росія звинуватила Грузію в підготовці війни

Середа, 30 квітня 2008, 10:51

Міністерство закордонних справ Росії у вівторок заявило, що Грузія готує плацдарм для початку військової операції проти Абхазії.

За інформацією МЗС, Грузія перекидає у верхню частини Кодорської ущелини зброю, паливно-мастильні матеріали, продовольство і особовий склад збройних сил.

Загальна чисельність грузинських армійських і поліцейських підрозділів в регіоні, за даними МЗС РФ, вже перевищує 1500 чоловік, повідомляє УНІАН із посиланням на Лента.ру.

"Аналіз складу силових структур, присутніх в цьому регіоні, дозволяє зробити висновок про підготовку плацдарму для початку військової операції проти Абхазії", - заявляє МЗС Росії.

Тим часом у МВС Грузії стверджують, що ця інформація не відповідає дійсності. За словами офіційного представника МВС Грузії Шота Утіашвілі, "це відверта дезинформація, розрахована на нагнітання обстановки в зоні конфлікту".

Утіашвілі стверджує, що в Кодорській ущелині знаходяться тільки поліцейські підрозділи і немає ніякої військової техніки. Крім того, Утіашвілі заявив, що грузинська сторона має в своєму розпорядженні дані про концентрацію абхазьких збройних формувань поблизу Кодорської ущелини.

Крім того, МЗС Грузії розцінює останні дії Росії відносно Абхазії та Південної Осетії як агресивні і провокаційні і закликає російську сторону зупинитися і сісти за стіл переговорів для обговорення мирних ініціатив, висунутих президентом Грузії Михайлом Саакашвілі.

Про це заявив на брифінгу у вівторок в Тбілісі в.о. міністра закордонних справ Грігол Вашадзе, передає ІА "Новості-Грузія".

МЗС і Міноборони Росії у вівторок заявили "про вимушене збільшення в зонах конфліктів миротворчого контингенту Збройних сил Російської Федерації в межах чисельності, визначеної раніше досягнутими міжнародними домовленостями в рамках рішень Ради глав держав-учасників СНД".

"Це не можна назвати інакше як продовження де-факто анексії територій Грузії і військовою провокацією", - заявив Вашадзе.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування