Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький не залишає Кличкові шансів

Середа, 30 квітня 2008, 17:09

На виборах київського міського голови, як і протягом всієї виборчої кампанії впевнено лідирує діючих мер столиці Леонід Черновецький з 36% симпатій виборців (+1,6% у порівнянні з дослідженням тижневої давнини).

Про це йдеться в дослідженні, проведеному Центром соціальних і політичних досліджень "Социс" за 17-24 квітня 2008 року. Опитано 2000 чоловік, погрішність вибірки 2,2%, повідомили агентство "Інтерфакс-Україна" у центрі.

Відповідно до дослідження, взяти участь у позачергових виборах у Києві готові 82% киян. У порівнянні з попереднім дослідженням відсоток орієнтовної явки виборців підвищився на 5%.

Інші учасники виборів мера відстають від лідера перегонів мінімум в 2 рази (Віталій Кличко), в основному концентруючись у зоні рейтингів 0, 7-5% (Олександр Омельченко, Олександр Турчинов, Віктор Пилипишин, Микола Катеринчук, Василь Горбаль).

Що стосується політичних сил, що висунули своїх кандидатів у депутати Київради, то Блок Леоніда Черновецького, як і його лідер, посідає перше місце - 31%.

Розміщення інших політичних сил нагадує розміщення сил на виборах мера відсутністю яскраво вираженої групи "переслідувачів". БЮТ і блок Кличка мають приблизно рівні шанси - 11-12 %, причому рейтинг БЮТ знижується більш високими темпами (мінус 7 % на тиждень у порівнянні з мінус 1% в "боксерського блоку").

Разом з тим, за даними соцопитування дослідницького центру "Нью-Імідж маркетинг груп", у трійку лідерів виборчої кампанії по виборам мера Києва ввійшли Черновецький, Кличко й Катеринчук.

Про це повідомив на прес-конференції в середу політичний експерт Дмитро Громанов, коментуючи дані телефонного соцопитування, проведеного з 25 по 29 квітня. Було опитано 1,2 тис. респондентів.

Відповідно до опитування, за Черновецького готові проголосувати 31,2% опитаних, Кличка - 18,5%, Катеринчука - 16,5%. Представник БЮТ Олександр Турчинов займає четверту позицію - за нього готові віддати голоси 9,3% респондентів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:36
Суд зупинив ліцензію "Нафтогазу" на розподіл газу на Черкащині: компанія подала апеляцію
18:23
ППО, артилерія, далекобійна зброя: Зеленський на "Рамштайні" назвав потреби України
18:16
Сили оборони Півдня: Ворог після довгої паузи вивів ракетоносії в Чорне море
18:13
Менше 2 місяців на посту: Зеленський перевів командувача сил підтримки ЗСУ на іншу посаду
18:05
2,5-метрова сітка замість краєвиду Фудзі: в Японії борються з туристами-порушниками
17:47
НБУ знизив тарифи на видачу готівки
17:16
Торік на утримання Чорнобильської зони відчуження витратили менше коштів, ніж планували
17:14
Неонатальна допомога малюкам: хто може скористатися та де надають такі послуги
17:07
"Радіо Свобода": українська розвідка здійснила кібератаку на сервіси партії "Єдина Росія"
17:00
Сума вкладів українців у банках у березні зросла на 20 мільярдів – Фонд гарантування
Усі новини...