Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Україну приїде генсек НАТО

Середа, 30 квітня 2008, 18:00

Північно-Атлантичний рада (ПАР) під керівництвом генерального секретаря НАТО Яап де Хооп Схеффера відвідає Україну в червні нинішнього року.

Про це в середу в Брюсселі на брифінгу повідомив офіційний представник альянсу Джеймс Аппатурай, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, у середу відбулося засідання Комісії Україна-НАТО (КУН) на рівні послів, на якому обговорювалося й це питання в контексті шляхів інтенсифікації просування контактів і реалізації досягнутих у ході Бухарестського саміту НАТО рішень.
"З боку послів була проголошена одностайна підтримка інтенсивному просуванню. На сьогодні ми досить підготовлені для того, щоб вести дискусію на практичному рівні. Як перший крок, ПАР здійснить поїздку в Україну у червні. Остаточна дата візиту буде визначена пізніше", - сказав Аппатурай.

"Це дозволить нам одержати практичну дискусію з Україною по імплементації інтенсивного просування, а також надасть можливість послам і генеральному секретареві прикласти зусилля в сфері публічної дипломатії не тільки в столиці, але й по всій країні", - відзначив представник Альянсу.

За його словами, саме публічна дипломатія є тією сферою, у якій український уряд має намір інтенсифікувати свої зусилля, щоб підняти рівень підтримки відносно членства України в НАТО з боку громадськості.

Він також підтвердив позицію НАТО підтримувати зусилля української влади.

Крім того, відвідування ПАР України дозволить провести переговори на високому рівні відносно конкретних заходів, які, в тому числі, обговорювалися й на засіданні КУН 30 квітня.

"Я не буду конкретизувати зараз, оскільки вони ще остаточно не погоджені, але я можу сказати, що це декілька дуже конкретних пропозицій із чітким часовим розкладом, які одержали гарну реакцію з боку послів", - сказав представник Альянсу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування