Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов знайшов у Києві небезпечні відходи

Середа, 30 квітня 2008, 18:18

Перший віце-прем'єр, кандидат у мери Києва від БЮТ Олександр Турчинов вважає необхідним вжити терміновий комплекс заходів для ліквідації небезпеки радіоактивних відходів, що зберігаються на державному підприємстві "Радон".

Про це він заявив у середу в Києві після відвідання підприємства, повідомляє прес-служба БЮТ.

Турчинов повідомив, що сьогодні "Радон" зберігає 2600 тон радіоактивних відходів. Він підкреслив, що це джерело небезпечної радіації розташоване на території Києва, а саме підприємство, яке збудоване у 60-х роках, з 1995 року перебуває у аварійному стані і несе загрозу для мешканців міста.

За словами Турчинова, замість того, щоб з екологічного фонду фінансувати відновлення нормальної роботи підприємства, міська влада обкладає "Радон" податками на землю.

На думку віце-прем'єра, на першому етапі необхідно негайно вирішити проблему фінансування роботи підприємства як з державного, так і з міського бюджету для тимчасового зберігання відходів.

На другому етапі, - протягом цього і наступного року, - вивезти відходи у Чорнобильську зону відчуження, де побудовані спеціальні сховища на рівні світових стандартів.

Турчинов повідомив, що незабаром дасть відповідні урядові доручення для першочергового фінансування заходів, пов’язаних із безпекою зберігання, утилізації та перевезення радіоактивних матеріалів.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування