Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький хоче помучити Тимошенко в пробках

Середа, 30 квітня 2008, 20:18

Київський міський голова Леонід Черновецький ініціює припинення практики відключення світлофорів і обмеження руху транспорту на вулицях столиці під час проїзду державних осіб.

Про це він повідомив журналістам на брифінгу в середу, передає УНІАН.

"Тільки що я дав команду забрати у ДАІ ключі від світлофорів, тому що там, де перекривається рух, такого не було ще ніколи, щоб всіх підряд - і міністрів, яких ніхто не знає, і їхніх заступників, і прем`єр-міністра возили з супроводом, а в результаті десятки тисяч чоловік страждають в пробках – такого ще, звісно, не було", - сказав він.

"Відразу після виборів ми цю проблему розв`яжемо, якщо потрібно, і в силовий спосіб, тому що всі в Києві рівні, і обиралися і до уряду, і до Верховної Ради не для того, щоб їх возили, носили, а для того, щоб вони працювали. Головним чином, це стосується, на жаль, нашого демократичного уряду", - заявив він.

Як пояснив журналістам позицію мера "забрати ключі від світлофорів у ДАІ" його перший заступник Денис Басс, йдеться про звернення до президента і внесення відповідних змін до законодавства.

"Зараз мер звернувся до президента України з тим, щоб заборонити ДАІ регулювати (рух) при проїзді особливо важливих персон: коли вони їдуть, їм відключають спеціально світлофори. При цьому їх спізнення на 10-15 хвилин потім вводить місто в затори на 5-6 годин. Мер підписав і звернувся, зокрема, і в Кабмін. Ми розраховуємо на внесення поправки до закону", - сказав він.

Черновецький також повідомив, що у 2008-2009 рр. на 61 вулиці Києва введуть односторонній рух.

За даними "Київавтодору", 61 вулиця, на яких планується перевести на односторонній рух в 2008-2009 рр., розташовані в п’яти районах Києва, їх загальна довжина - 47,2 км.

Разом з тим, київська влада ухвалила рішення відкласти на місяць початок дії розпорядження про обмеження в’їзду великовантажного транспорту у столицю.

Як повідомив Басс, таке рішення КМДА ухвалила після переговорів з представниками асоціації міжнародних авто перевізників, повідомляє прес-служба адміністрації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...