Тимошенко розлякала серйозних інвесторів?

Субота, 10 травня 2008, 11:12

Директор Національного інституту стратегічних досліджень Юрій Рубан вважає, що через неефективну державну політику у сфері роздержавлення серйозні іноземні інвестори втрачають інтерес до українських приватизаційних об’єктів.

На думку Рубана, етап, коли в Україні приватизувалися окремі об’єкти вже минув, зазначає Німецька хвиля.

Зараз владі слід подумати про часткове інфраструктурне роздержавлення – залізниці, автомобільних доріг, портів. Однак чітких та прозорих приватизаційних механізмів немає, тому тут годі й очікувати на інтерес іноземних компаній, констатує експерт.

"Стратегії, програми приватизації в нас немає. Законодавства про приватизацію, акціонерні товариства - нічого в нас немає. А просто встає той чи інший політик і каже, повірте мені, я такий хороший і зроблю наступну приватизацію чисто, благородно і так, що ви заплачете", - сказав Рубан.

Науковці НІСД зауважують, що приватизація в Україні має бути менш політизованою. Також необхідно розробити державні гарантії, які б унеможливлювали реприватизацію, передбачити механізми контролю за виконання інвестором своїх зобов’язань та розширити повноваження Фонду держмайна.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News