БЮТ не хоче нових виборів. Хіба що заради Конституції

Субота, 10 травня 2008, 11:33

Блок Юлії Тимошенко не бачить необхідності в ще одних позачергових виборах Верховної Ради, але готовий погодитися на них заради реалізації конституційної реформи.

Про це заявив перший віце-прем'єр, один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Все залежить від рішення самого парламенту. Ми не боїмося позачергових виборів, хоча я б не сказав, що позачергові вибори - це панацея", - сказав він.

Турчинов відзначив, що зміни до Конституції не обов'язково повинні супроводжуватися новими парламентськими виборами. "Їх не можна виключати, але таке рішення може прийняти тільки парламент. Ніхто за нього це рішення прийняти не може", - сказав один з лідерів БЮТ.

Турчинов підкреслив, що якщо умовою підтримки запропонованої БЮТ конституційної реформи іншими політичними силами стане проведення позачергових парламентських виборів, то його блок піде на них.

"Для того, щоб остаточно прийняти конституційні зміни, необхідно не менше 300 голосів депутатів. Звичайно, зібрати 300 голосів не так просто. Я не виключаю, що хтось може висунути умови, в тому числі й щодо проведення позачергових виборів. Але збалансована Конституція, яка, як мінімум, на 50 років визначить політичну архітектуру і вектор руху нашої країни, є пріоритетом", - сказав один з лідерів БЮТ.

Турчинов також не бачить необхідності в позачергових президентських виборах. "Зрештою, відповідно до нинішньої Конституції президентові залишається працювати всього лише рік. Я не бачу необхідності скорочувати цей термін, скажімо, до півроку, до 8 місяців - це дрібно. Тому, нехай допрацює - які проблеми?", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News