Ющенко повернувся в минуле

Субота, 10 травня 2008, 18:04

Президент Віктор Ющенко разом з родиною переглянув військово-історичну реконструкцію "Велика перемога! Травень 1945-го", яку до Дня Перемоги організувала Молодіжна громадська організація "Київський клуб "Червона зірка".

Як повідомляє прес-служба президента, на території столичного мототреку "Пирогово" учасники дійства розіграли епізод бою, що відбувся у травні 1945 року в районі річки Ельба біля міста Штольберг між стрілецькою ротою Першого Українського фронту Червоної Армії, посиленою представниками армій союзників США і Великої Британії, та німецькою тактичною групою.

Глядачі побачили дійство в режимі реального бою – включно з формою, спорядженням та військовою технікою часів Другої світової війни.

Загалом у реконструкції взяло участь понад 700 осіб – більше 300 членів військово-історичних клубів України, Росії, Білорусі, Латвії, Естонії, Чехії, а також службовці внутрішніх військ МВС ЗС України, інших силових структур.

Учасники дійства використовували зброю, авіаційну артилерію та панцирну техніку, надану кіностудією ім. О.Довженка, та з приватних колекцій членів військово-історичних клубів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування