Українців на Хрещатику наближають до ЄС їжею, малюнками й футболом

Неділя, 11 травня 2008, 11:54

У Києві в рамках святкування Дня Європи на вул.Хрещатик відкрилося "Європейське містечко".

Як передає "Інтерфакс-Україна", День Європи в Києві відкрили міністр закордонних справ України Володимир Огризко й глава представництва Єврокомісії в Україні Ієн Боуг.

Огризко назвав Дні Європи в Україні святом спілкування українців із представниками Європейського Союзу. За його словами, саме таке спілкування українців із представниками ЄС є найбільш інформативним і важливим у контексті європейської інтеграції України.

Огризко й Боуг оглянули кілька інформаційних тентів у Європейському містечку, зокрема інформаційний тент Франції, представництва Єврокомісії в Києві. Біля українського тенту Огризко й Боуг подивилися танок "гопак", який виконали вихованці однієї з хореографічної шкіл столиці.

У "Європейському містечку" відвідувачі можуть скуштувати національні страви, подивитися відеофільми про історичні місця, архітектуру різних країн.

Для дітей проведуть конкурс малюнка. Крім того, змонтоване штучне футбольне поле розміром 25 на15 м, де пройдуть 30-хвилинні матчі серед різних команд.

У рамках заходів щодо випадку Дня Європи пройдуть публічні дискусії політиків, представників уряду й експертів щодо значення ЄС для України.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...