Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лужков знову ставить під сумнів приналежність Севастополя

Неділя, 11 травня 2008, 18:44

Мер Москви Юрій Лужков заявляє, що питання приналежності Севастополя Україні залишається невирішеним.

Про це він сказав перед відкриттям концерту зірок російської естради, що проходить на центральній площі Севастополя в неділю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Севастополь в 48-му році був виділений як місто, що ввійшло у підпорядкування державі. В 1954-м році Севастополь не увійшов до числа тих областей, тих територій, які Хрущов передав Україні", - відзначив Лужков.

"І ми говоримо про те, що це питання залишилося невирішеним. Ми його будемо вирішувати на користь тої правди, на користь тих державних позицій і того державного права, яке має Росія стосовно своєї військово-морської бази в Севастополі", - заявив він.

Мер розповів, що після прибуття в Сімферополь, як тільки він зійшов із трапу літака, він "одержав листа від Служби безпеки України, яка попередила, щоб він мовчав".

"А правильно нам мовчати? Ми говоримо правду. Ми не хочемо розколу між нашими державами, але ми хочемо говорити правду", - заявив Лужков.

"Хіба це правильно - двом народам-братам сьогодні в результаті політики й позиції влади України рухати Україну в НАТО? Відповідає це тому, що хочуть наші народи? Ні, не відповідає", - заявив Лужков.

Мер Москви розкритикував позицію України щодо звеличування "дій УНА-УНСО". "Це відповідає дружбі наших народів, які перемогли разом у Великій Вітчизняній війні?", - звернувся Лужков до севастопольців на головній площі міста.

Як повідомлялося, Лужков разом з виконуючим обов'язки міністра оборони РФ Анатолієм Сердюковим прибули до Криму на урочистості з нагоди святкування 225-річчя Чорноморського флоту РФ.

У Сімферопольському аеропорту в суботу Лужкову було вручене письмове попередження Служби безпеки України про недопущення протиправних дій, які можуть бути розцінені як порушення законодавства України.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування