ЄС не хоче приймати Україну через власні проблеми

Неділя, 11 травня 2008, 20:05

Європейський Союз, у зв'язку з останнім розширенням, з обережністю ставиться до можливості вступу України, вважає посол Німеччини в Україні Рейнхард Шеферс.

"Є певні питання, які виникли у зв'язку з розширенням ЄС, і тому Європа поки ще з обережністю ставитися до вступу ще однієї, і дуже великої країни (України)", - сказав Шеферс під час святкування Дня Європи в Києві в неділю.

Він відзначив, що затягування вступу України в Євросоюз "пов'язане з проблемами всередині ЄС", передає "Інтерфакс-Україна".

Дипломат також повідомив, що серед країн "старої" Європи "Україна, безумовно, сприймається, як частина континенту". Водночас, за його словами, Київ "досить довго залишався осторонь європейських процесів".

У свою чергу посол Фінляндії в Україні Крістер Міккелссон також висловив думку, що "існують певні проблеми серед європейських країн відносно поглядів на можливість розширення".

Дипломат також вважає, що коли українське суспільство буде внутрішньо готове до вступу, і буде прикладати до цього зусилля, країна має всі шанси стати кандидатом на вступ у ЄС.

Посол Словаччини в Україні Урбан Руснак, у свою чергу, також вважає, що Україна може стати членом Євросоюзу, і заявив, що його країна підтримує подібні прагнення.

Посол Швеції в Україні Йон-Крістер Оландер повідомив, що у шведському парламенті й провладна коаліція, і опозиція підтримують намір України приєднатися до ЄС. При цьому він відзначив, що подібний вибір необхідно зробити в першу чергу українському народу.

Під час дебатів віце-прем'єр Григорій Немиря звернув увагу на те, що при обміні думками ніхто з присутніх не намагався протиставляти євроінтеграцію України і встановлення добросусідських відносин з Росією. "Це хороший знак", - сказав він, додавши, що, на його думку, подібні процеси взаємозалежні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...