БЮТ, НУ-НС та Регіони "тягнуть" Раду, як лебідь, рак та щука

Понеділок, 12 травня 2008, 08:22

На початок тижня сесійної роботи Верховної Ради після трьох тижнів перерви, позиції коаліційних фракцій щодо першочергових питань, які потрібно ухвалити у парламенті, лишилися неузгодженими, передає Радіо "Свобода".

Представники Блоку Юлії Тимошенко вважають, що насамперед необхідно вирішити кадрові питання.

"Наша фракція наполягатиме на внесенні до порядку денного всіх кадрових питань. І в першу чергу – щодо Фонду державного майна. Тому що ситуація, яка зараз склалася, відверто дискредитує систему державної влади", - зазначив в інтерв’ю радіо бютівець Святослав Олійник.

"Очевидно, на нас очікують і рішення з реєстрації проекту змін до Конституції. Ну і проекти законів, які є у коаліційній угоді, так само будуть у порядку денному", - додав він.

Між тим у НУ-НС наполягають: спочатку зміни до державного бюджету та законопроект про Кабінет міністрів, далі інше. За словами Лілії Григорович, саме так записано у коаліційній угоді:

"Передовсім – це зміни до державного бюджету, які прем’єр обіцяла внести з 1 квітня, потім з 1 травня, які би захистили наших бюджетників, що живуть на бюджетні виплати, на пенсії та зарплати. Це перше. Друге – з отих 12 невідкладних законів, про які ми говорили, ми проголосували тільки у першому читанні закон про зняття депутатського імунітету та пільг, але ми так і не проголосували у другому читання закон про Кабмін".

На думку ж депутата Партії регіонів Василя Кисельова, одне з першочергових питань, яке парламент має вирішити якомога швидше, – це обрання заступників голови Верховної Ради.

"Треба обов’язково призначити заступників (голови Верховної Ради Арсенія) Яценюка, щоб не було гри, що він то не може, то його немає, то він не хоче. Треба, щоб були заступники, які у разі якоїсь там колізії могли б вести сесійне засідання", - сказав Кисельов.

Водночас, на думку оглядачів, парламентською інтригою найближчих тижнів буде конституційне питання.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News