Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Горбачов порадив Лужкову "дбайливо ставитися" до відносин із Україною

Понеділок, 12 травня 2008, 09:56

Заяв, що призводять до погіршень відносин із Україною, треба уникати, заявив екс-президент СРСР Михайло Горбачов, коментуючи висловлювання мера Москви Юрія Лужкова з приводу державної приналежності Севастополя.

"Нам потрібні інші розмови, інший діалог", - сказав Горбачов в ефірі радіостанції "Эхо Москвы" у неділю ввечері.

"Ми повинні дуже дбайливо ставитися до наших відносин із братським українським народом. Треба робити все так, щоб відносини з українським народом не погіршувалися", - зазначив він.

Горбачов додав, що проблеми у відносинах з Україною "його зачіпають, торкають і турбують". "Я увесь час думаю над цим", - сказав перший президент СРСР.

Раніше Лужков на святковому концерті на честь 225-ї річниці Чорноморського флоту Росії в Севастополі заявив, що Севастополь не ввійшов у число територій, які радянський лідер Микита Хрущов передав Україні, і питання про приналежність міста залишається невирішеним.

"Це питання залишається невирішеним. І ми його будемо вирішувати на користь тієї правди, тих державних позицій і права, які має Росія стосовно своєї військово-морської бази - до Севастополя", - сказав Лужков.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування