Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москва введе "карту гостя" для трудових мігрантів

Понеділок, 12 травня 2008, 10:25

Москва планує ввести "карту гостя" для гастарбайтерів до осені, повідомив заступник мера російської столиці Валерій Виноградов.

"Введення намічене орієнтовно до осені. За допомогою карти гостя місто зможе простежити за усім, що відбувається з гастарбайтером з моменту перетинання ним кордону", - цитує його Ліга з посиланням на РІА "Новости".

За словами Виноградова, перша відмітка буде зроблена в карті в аеропорту чи на вокзалі, потім у момент постановки на облік в УФМС по Москві, далі - при проходженні медичного огляду при працевлаштуванні.

Вся інформація вноситься в чіп картки. У підсумку влада буде точно знати, скільки мігрантів у Москві і чим вони займаються. Та й самі гості відчують себе впевненіше. Їм, цілком законослухняним громадянам, більше не доведеться виправдуватися при перевірці документів перед кожним міліціонером", - сказав чиновник.

Говорячи про ситуацію з трудовою міграцією, він повідомив, що зараз столична влада активно працює над оргнабором у Таджикистані й Киргизії.

"Улітку плануємо запустити "пілотний" проект Московського єдиного міграційного вікна (МЄМВ), куди зможе звернутися будь-який гастарбайтер. Відкриваємо його на базі "ЗІЛа", тому що це як і раніше один з великих споживачів праці приїжджих", - розповів чиновник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування