Брати Клюєви зажадають в Австрії компенсацію морального збитку

Понеділок, 12 травня 2008, 10:59

Брати-бізнесмени Андрій і Сергій Клюєви зажадають від Австрії компенсацію морального збитку за відмову продати їм банк Burgenland.

Брати Клюєви подали в Єврокомісію скаргу на землю Burgenland за відмову продавати однойменний банк ще в квітні 2006 року. Українці запропонували за банк більш високу ціну, однак австрійці віддали перевагу співвітчизникам — страховій компанії Grawe, пише "Дело".

В Україні такий крок австрійців сприйняли з обуренням. Звучали слова про образу Австрією бізнес-співтовариства України, упереджене ставлення до українських інвесторів.

Австрійці ж аргументували своє рішення тим, що при продажу банку преференції надаються австрійським інвесторам. Хоча конкурс був міжнародним.

У підсумку Клюєви відправилися шукати правду в Європейську комісію. Основний аргумент скарги — дискримінація українських інвесторів.

30 квітня Департамент конкуренції Європейської комісії ухвалив рішення, яким задовольнив скаргу Клюєвих і визнав продаж банку Burgenland австрійській страховій компанії Grawe неправомірним.

Відповідно до рішення Європейської комісії, компанія Grawe купила банк Burgenland не за ринковою ціною. Тепер їй доведеться доплатити ще 55 мільйонів євро — до суми пропозиції українського інвестора. На це компанії дається термін 4 місяці. Інакше угода буде анульована.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News