Вінський "косо дивиться" на головного залізничника

Понеділок, 12 травня 2008, 11:17

Міністр транспорту і зв'язку Йосип Вінський має намір порушити питання про відповідність своїй посаді нинішнього керівника "Укрзалізниці" Василя Мельничука.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Дело", зазначивши, що "Укрзалізниця" має можливість у повному обсязі реалізувати свій фінансовий план, яким передбачено одержати 2,5 млрд. грн. прибутку.

"На жаль, сьогоднішнє керівництво "Укрзалізниці" недостатньо наполегливо реалізує необхідні заходи. Тому я прийняв рішення розглянути питання відповідності своїй посаді нинішнього керівника "Укрзалізниці", - заявив міністр.

Реклама:

За його словами, це питання буде розглянуто "після відповідних консультацій із прем'єр-міністром" - "вже незабаром".

На питання, хто може бути призначений замість Мельничука, Вінський відповів: "Давайте спочатку вирішимо, кого звільнити, а потім будемо думати, кого призначити... У мене є ряд гідних кандидатур, що будуть займатися реформуванням галузі".

При цьому, міністр не уточнив, чиї саме кандидатури він розглядає, зазначивши, що ці люди працювали раніше в зазначеній галузі: "Причому на дуже серйозному рівні... В "Укрзалізниці" у тому числі".

Водночас колеги Вінського по БЮТ із транспортного комітету Верховної Ради не бачать необхідності в знятті Мельничука. Вони вважають, що гендиректор справляється зі своїми обов'язками, пише видання.

ВІДЕО ДНЯ

Позитивні результати роботи наводять і в самій "Укрзалізниці". За даними прес-служби підприємства, у першому кварталі цього року обсяги перевезення вантажів збільшилися на 7,2% у порівнянні з торішніми показниками.

Приблизно на стільки ж виросло перевезення транзитних вантажів. "На сьогодні в "Укрзалізниці" інформації щодо можливих кадрових змін у керівному складі немає", - повідомили в прес-службі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування