Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міністри не квапляться оприлюднювати доходи

Понеділок, 12 травня 2008, 11:25

Голова Міністерства охорони навколишнього природного середовища Георгій Філіпчук заробив у 2007 році 82 тисячі гривень.

Як пише "Дело", він обнародував свої доходи останнім, спізнившись із публікацією звіту про доходи на цілий місяць від терміну, передбаченого законом про боротьбу з корупцією.

"Затримка пов'язана з катастрофічним браком часу у міністра", - пояснив прес-секретар міністра Володимир Хаптар.

Відповідно до декларації, торік Георгій Філіпчук заробив трохи більше 82 тисяч гривень. Майже таку ж суму задекларувала прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.

Основну частину доходів голови Мінприроди склала заробітна плата – 43 тисячі гривень.

Завдяки науковій та викладацькій діяльності міністр (який є доктором історичних наук і автором багатьох наукових праць) заробив 33 тисячі гривень.

Відсотки, дивіденди, роялті поповнили гаманець Філіпчука ще на 6 тисяч гривень.

Родина міністра заробила в 2007 році усього близько 20 тисяч гривень. Із них 13 тисяч гривень – зарплата, 6,5 тисячі гривень – відсотки, дивіденди та роялті.

На банківському рахунку Філіпчук зберігає 106 тисяч гривень, а родина – 60 тисяч гривень.

Міністр також володіє квартирою площею 70 кв. м. Його найближчі родичі мають у власності житло площею 106,4 кв. м, а також гараж. Іншої нерухомості і транспортних засобів у Філіпчуків немає.

Декларацію про доходи за 2006 рік міністр не оприлюднював.

У свою чергу, міністр транспорту і зв'язку Йосип Вінський відмовився надати для ознайомлення громадськості декларацію про свої доходи за 2007 рік, порадивши звернутися в податкову адміністрацію.

Утім, за словами його прес-секретаря Вікторії Яковлевої, Вінський не проти, щоб його декларація була опублікована.

Досі не обнародував декларацію про доходи за 2007 рік і міністр культури й туризму Василь Вовкун. Через свою прес-службу він передав, що оприлюднить свою декларацію тільки в "Урядовом кур'єрі". Але поки він не поспішає це робити.

Міністр аграрної політики Юрій Мельник також не поспішає публікувати свої доходи. Його прес-секретар Наталя Черешинська вже кілька місяців зі зламаною ногою сидить вдома. Без неї міністерство з пресою практично не контактує. А офіційний запит "Дело" щодо декларації в міністерстві "просто загубили".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування