Яценюк хоче, щоб БЮТ і НУНС домовились

Понеділок, 12 травня 2008, 11:28

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк нагадує коаліції, що усі питання порядку денного, які вони хочуть розглянути, мають бути погоджені спільним рішенням їхніх фракцій.

Про це Яценюк сказав, відкриваючи погоджувальну раду в понеділок.

"Всі кадрові питання, інші питання будемо розглядати так, як ви форматуєте розклад на базі вашого рішення", - сказав Яценюк.

Звернувшись до фракцій коаліції, Яценюк попросив їх виконувати норми Конституції, регламенту і коаліційної угоди.

"Тому що такий сьогодні закон і він передбачає, що коаліція як орган повинна формувати порядок денний", - сказав він.

"Тому я прошу для спрощення процедури прийняття рішень на погоджувальній раді щодо формування розкладу і для унормування їх виключно у законних рамках, щоб у нас було єдине рішення за підписом двох фракцій", - сказав Яценюк.

Як відомо, минулого тижня представники БЮТ мали намір у вівторок поставити на голосування проект внесення змін до Конституції, розроблений їхньою політичною силою.

За іншою інформацією, вони збиралися вносити в порядок денний питання щодо формування конституційної комісії у парламенті, а також затверджувати деякі кадрові призначення уряду.

Разом з тим НУНС від самого початку був проти створення конституційної комісії і пропонував зосередитися на конституційних змінах, які напрацьовує конституційна рада при президенті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування