У Яценюка ранок почнеться з Ющенка, а продовжиться законом про Тимошенко

Понеділок, 12 травня 2008, 11:41

Першим питанням у вівторок Верховна Рада планує заслухати щорічне послання президента Віктора Ющенка до депутатів.

Про це повідомив спікер Арсеній Яценюк, відкриваючи погоджувальну раду у понеділок.

"Першим питанням на завтра заплановане заслуховування звернення президента України про внутрішнє та зовнішнє становище України", - сказав він.

Також, за словами Яценюка, президент запропонував суддям Конституційного Суду та членам Вищої ради юстиції скласти присягу у вівторок.

"Єдине що, я хотів би застерегти стосовно кількості таких суддів. Моя особиста позиція, що це може стосуватися тільки тих суддів, які не мали судових спорів", - сказав він.

За словами Яценюка, з трьох суддів КС, які готуються прийняти присягу, по одній людині відкрито провадження в суді, "тому було б логічно, щоб мова йшла про двох суддів КС".

Згідно з порядком денним, у розкладі засідань парламенту, що був розданий журналістам перед погоджувальною радою, послання президента та складання присяги суддями дійсно значаться першим питанням.

Водночас другим питанням передбачено розгляд у другому читанні закону про Кабмін.

Третім питанням у розкладі засідань парламенту на вівторок значиться розгляд змін до закону про статус народного депутата щодо обмеження пільг та дострокового припинення повноважень за авторством В’ячеслава Кириленка.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування