Луценко назвав Балогу ініціатором провокацій, чвар та деструктиву

Понеділок, 12 травня 2008, 15:01

Лідер "Народної Самооборони" міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що глава секретаріату президента намагається розвалити демократичну коаліцію.

"Уряд і демократична коаліція дедалі відчутніше стають заручниками деструктивної політики секретаріату президента на чолі з Віктором Івановичем Балогою... Віктор Іванович став постійним джерелом та ініціатором усіх можливих чвар та провокацій, що відбуваються на наших очах", - сказав Луценко на прес-конференції у понеділок.

"Спочатку були спроби зірвати формат коаліції... Потім була незрозуміла неприйнятна позиція оточення Балоги в НУ-НС для того, аби зірвати голосування по прем’єру. Потім відбувся фактичний розвал фракції НУ-НС шляхом штучного створення підконтрольної Балозі агресивно-кишенькової групи "Єдиний центр", - додав він.

Луценко також назвав "безпрецедентною в публічній політиці демократичного часу" заборону главам обладміністрацій бути присутніми на засіданнях Кабміну.

"Але все це були квіточки. Перед Великодніми святами відбулася, як на мене, остання крапля, яка переповнила мою особисту чашу терпіння. Мова йде про план підриву доходної частини бюджету шляхом недопущення процесів приватизації в нашій країні", - сказав він.

"Попри явні помилки Юлії Тимошенко у фінансово-економічній політиці, наслідком яких є стрімке зростання цін і відчутне погіршення доходів населення, я вважаю аморальним принцип Балоги: "чим гірше живуть люди, тим легше критикувати уряд і потім змінити його на більш зручний для нього", - додав Луценко.

Він також заявив, що його особисто "хотіли втягнути в історію "Цушко-2".

"Коли у бронежилетах співробітники Управління держохорони, що підпорядковується секретаріату президента, заходять на об’єкт, що охороняється підрозділами МВС, і ставлять мене до відома тільки після того, як вже проникли на цей об’єкт... я вважаю це аморальним і неприпустимим", - сказав Луценко.

Він також додав, що в нього "вистачить контролю за діями підлеглих і вистачить витримки, аби не допустити до того, до чого довів пан Цушко і його горе-заступники в часи сумновідомого маршу внутрішніх військ і спротиву ДАІ".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування