Черновецький не знесе "Троїцький", поки за це не заплатять

Понеділок, 12 травня 2008, 19:31

Київська міськдержадміністрація виключає поновлення демонтажу недобудови торгово-розважального центру "Троїцький" біля НСК "Олімпійський" без затвердження Київрадою розміру компенсації компанії-забудовнику "Юджин".

Про це журналістам заявив перший заступник голови Київміськадміністрації Анатолій Голубченко після наради з приводу зносу ТРЦ, повідомляють Українські новини.

"Для того, щоб погодити (суму компенсації) - треба вийти на сесію Київради, тому що в бюджеті на 2008 рік не закладені гроші на знесення", - пояснив Голубченко.

Він підкреслив, що не візьме на себе відповідальність і не має права одноосібно підписувати будь-який документ, що затверджує суму компенсацій "Юджину", тоді як Київрада не проводить сесії вже два місяці й у зв'язку із проведенням позачергових виборів невідомо коли збереться.

Голубченко припустив, що Кабінет міністрів може створити державну комісію для затвердження розмірів компенсації. Він додав, що неодноразово звертався до Кабміну із цим проханням, однак відповідь не одержав.

Голубченко розкритикував "Юджин", компанію "Київметробуд", Головне управління земельних ресурсів та інші підрозділи міськадміністрації за затягування роботи із затвердження проекту зносу "Троїцького".

Він додав, що комісія міськадміністрації із приводу демонтажу ТРЦ збирається з лютого, однак вирішення проблеми залишається на тій же вихідній точці.

Разом з тим Голубченко з розумінням ставиться до позиції "Юджина", що побоюється не одержати компенсацію своїх видатків на будівництво й демонтаж "Троїцького".

Крім того, представник КМДА повідомив, що "Юджин" офіційно не погодився з жодною запропонованою йому міськадміністрацією як компенсація земельною ділянкою.

За словами Голубченка, компанія розраховує на земельну ділянку біля Національного експоцентру України на проспекті Академіка Глушкова, де адміністрація планує побудувати стадіон до чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

Як відомо, 31 березня компанія "Київметробуд" призупинила демонтаж недобудови ТРЦ "Троїцький" біля НСК "Олімпійський".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News