ЛУЖКОВ ОЗВУЧИВ ДУМКУ БІЛЬШОСТІ РОСІЯН - МЗС РОСІЇ

Понеділок, 12 травня 2008, 21:10

Російська сторона розглядає рішення Служби безпеки України про заборону меру Москви Юрію Лужкову в'їжджати на територію цієї країни як недружній крок.

"У Москві зі здивуванням сприйняли рішення української влади про заборону Лужкову на в'їзд в Україну", - йдеться в коментарі Департаменту інформації і преси МЗС Росії.

На думку відомства, "меру Москви невиправдано інкримінується якесь зазіхання на територіальну цілісність України".

"Лужков ніколи не допускав недружніх висловлювань щодо України. Він своїми практичними діями активно сприяє розвитку відносин між двома державами", - йдеться в коментарі російської сторони.

"Лужков висловив лише думку, що, до речі, збігається з точкою зору більшості росіян, що болісно сприйняли розпад СРСР, що, як представляється, жодним чином не є замахом на суверенітет України", - зазначається в документі.

"У всій цій неблаговидній історії особливо насторожує наступне: українська сторона вкотре відмовляє російським громадянам у праві висловлювати свої погляди на наше спільне минуле і знову повернулася до порочної практики укладання "чорних списків", обмежуючи в'їзд на територію України окремим громадянам РФ", - заявляють у Департаменті МЗС РФ.

"Зазначене рішення української влади розцінюємо як недружній крок, що йде врозріз з обопільними зусиллями із вибудовування атмосфери довіри і взаєморозуміння в російсько-українських відносинах", - додають у російському відомстві.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News