Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин каже, що БЮТ фактично став опонентом Ющенку

Вівторок, 13 травня 2008, 10:48

Лідер блоку свого імені Володимир Литвин вважає, що ситуація з блокуванням трибуни і неможливістю виступу президента у парламенті є "великим приниженням українського народу".

Про це він заявив, відповідаючи на запитання журналістів у вівторок.

Він нагадав, що про наміри БЮТ блокувати трибуну було відомо в понеділок. Тоді ж, на погоджувальній раді, Литвин звернувся до голови Верховної Ради Арсенія Яценюка із запитанням "чи приходити завтра на роботу", отримав відповідь, що про вся випадок треба прийти.

"Я сподівався, що за понеділок, за ніч вони домовляться, принаймні, щоб не виставляти на сором Україну перед світом", - сказав він, маючи на увазі, що у вівторок у Верховній Раді присутні представники дипломатичних представництв, акредитованих в Україні.

На запитання, чи варто Ющенку узагалі виходити на трибуну цього дня, Литвин сказав: "Може, варто було б вийти".

При цьому він пригадав ситуацію, коли екс-президент Леонід Кума виступав у Верховній Раді під час блокування трибуни і "коли йому несли личаки" – спочатку депутатський корпус був налаштований не дуже приязно, а після того вітав президента оплесками.

"Зараз дещо інша ситуація, оскільки не зрозуміло, хто є опонентом президента. Бо в даному разі опонентами виступають практично представники його команди", - зазначив Литвин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування