Долар дещо підріс, а нафта впала

Вівторок, 13 травня 2008, 11:07

Курс долара США до євро зростаэ в ході торгів у вівторок в очікуванні заяв представників керівництва Федеральної резервної системи США про те, що висока інфляція утримає американський ЦБ від подальшого зниження рівня базової процентної ставки.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" із посиланням на агентство Bloomberg.

У вівторок відбудуться виступи глави ФРС Бена Бернанке, а також глав Федеральних резервних банків Сан-Франциско Джанет Йеллен, Канзаса - Томаса Хеніга і Далласа - Ричарда Фішера.

"Керівництво центробанку може зробити акцент на ризиках інфляції, з огляду на те, що вартість нафти тримається на рекордному рівні", - відзначає заступник генерального керуючого маркетинговим підрозділом Sumitomo Trust & Banking Co. у Токіо Акіфуми Ухіда.

"ФРС буде важко знову понизити ставку. Це підтримує долар", - додав він.

Курс американської валюти щодо євро піднявся в Токіо до $1,5537 у порівнянні з $1,5553 напередодні в Нью-Йорку.

Вартість долара щодо ієни збільшилася до 103,71 ієни з 103,75 ієни. Згідно з прогнозом Ухіда, курс долара до євро може піднятися у вівторок до $1,5430, до японської валюти - до104,4 ієни.

У той же час нафта подешевшала у вівторок, оскільки імпорт у Китай у квітні знизився в річному вирахуванні вперше за 18 місяців, що поставило під сумніви зростання попиту в другому у світі споживачі "чорного золота", передає Reuters.

До 7:25 за київським часом червневі ф'ючерси на американську легку нафту знизилися на $1,10 до $123,12 за барель. Ф'ючерси на нафту сорту Brent знизилися на $94 цента до $1221,97.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...